Cellpopping,
Een (voor mij) nieuwe Discipline die ik al een aantal jaren op mijn verlanglijstje had staan om te willen leren, wat nu eindelijk gelukt is.
Een uitdaging waarmee ik hoop veel bezig te kunnen zijn en wat op creatief gebied hele mooie en leuke mogelijkheden biedt.
Technisch gezien is het een “soldeerbout” (dat klinkt heel heftig en in je hoofd heb je nu waarschijnlijjk zo een groot aparaat zitten, maar die zijn er ook in een charmant klein aparaat. Door met de hete punt de huid kortdurend aan te raken forceer je vochtblaasjes te laten “open” knappen. Vaak hoor je dat ook op het moment zelf als het gebeurt. Eigenlijk maak je met iedere keer dat een vochtblaasje knapt een miniscuul (tijdelijk) brandplekje. Goed, tot zover de klinische plastische uitleg over wat het is.
Nu waarom ik het wil doen.
Ik heb veel met symboliek en veel daarvan is in mijn wereld dan ook te vinden. Zeker in de boeken, de fantasie verhalen en de films kom je er regelmatig over tegen. Een daarvan is het fameuze Histoire ‘d O. In dat boek/die film komt veel symboliek voorbij. Eén daarvan is het brandmerk wat zij ontvangen mag.
In mijn wereld wil ik die symboliek toepassen binnen de mogelijkheden die ik daarvoor heb, krijg, maar ook verantwoord vind. En dus maakt deze Discipline Cellpopping een hele mooie vervanging voor het brandmerken zoals dat in bovenstaand voorbeeld gegeven word.
Letters, bloemen, tekens zo goed als alles is een mogelijkheid om met dit aparaat te kunnen zetten en het geeft uiteindelijk een volledig hygienisch en tijdelijk brandmerk.
Hygienisch omdat vuur zo een hoog verhittingsgehalte heeft dat het alles dood wat slecht is dus bacteriën hebben geen enkele kans bijvoorbeeld.
En tijdelijk omdat het alleen op het toplaagje van de huid gedaan word, hersteld de huid zichzelf weer na verloop van tijd (ergens tussen laten we zeggen een week en een aantal weken). De duur hangt af van o.a. waar is het gezet, hoe is jouw specifieke huidstructuur en belangrijker nog, laat je het met rust terwijl het genezingsproces is gestart, of jeukt het en kun je dat niet weerstaan, waardoor je er steeds aan zit. Bij dat laatste zou jij het zo voor elkaar kunnen krijgen dat het blijvend is en niet meer verdwijnen zal.
© M. Jacqueline